Sverigedemokraterna och homofobin

Som vi har skrivit om tidigare är Sverigedemokraterna ett konservativt parti som hellre säger nej än ja. Partiet är reaktionära i flera sakfrågor, exempelvis jämställdhet, vilket hänger ihop med deras familjepolitik där SD menar att "förhållandet mellan man och kvinna, och deras barn är den nödvändiga förutsättningen för harmoniska samhällsförhållanden". Det är kärnfamiljen som partiet framhåller som det enda rätta och sanna. (Att vårt samhälle fram till 50-talet istället byggdes på storfamiljen verkar var något partiet har förträngt.)

I augusti 2007 publicerade Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare, ett blogginlägg om homosexualitet i sambande med att Stockholm Pride skulle gå av stapeln. Inlägget var en fortsättning på en artikel som publicerades i SD-kuriren i slutet av juli 2003, författad av samma Björn. Artikeln heter "Det moraliska förfallet förtsätter" och behandlar homosexualitet som ett tecken på Sveriges moraliska förfall. Om homosexualitet skriver Björn att det är "Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa att känna avsky och få kväljningar är idag helt plötsligt normala beteenden, enligt massmedierna och våra politiker." Han skriver också att de homosexuella poliserna som går i Pride-tåget varje år är något som borde vara ett brott mot hur en polisuniform får användas. Det vore som att uniformerade poliser demonstrerar för Kuba eller Hitler, fortsätter Björn.

I blogginlägget från 2007 visar Björn sin oro för homosexualiteten med att fråga sig själv "Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall 'normaliseras'? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?" Han sammanfattar det hela med att "Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala."

Kommentarer
Postat av: Anonym

En SD ledamot i Kalmar har en dotter som är Bisexuell. Är inte detta liten av en skandal, värt att rota kring? Kan han sitta kvar som ledamot för SD då hans dotter går emot partilinjen?

http://blogghelvetet.se/blogg/?p=1622

2009-04-15 @ 21:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0