Inga vänner av jämställdhetBild: Nina Hemmingsson

Idag är det internationella kvinnodagen. Hundra år av kunskapsspridning och debatterande om kvinnors rättighet har gjort att vi kommit en bit på vägen men fortfarande har svenska kvinnor endast 84 procent av männens löner. De svenska börsbolagen har 2,4 procent kvinnliga vd:ar, män tar bara ut 21 procent av föräldraledigheten och våldet mot kvinnor ökar.

Moderaterna lanserade i fredags varannan damernas i valet 2010. Hälften av deras kandidater ska vara kvinnor.

Trots statistik som den ovan kommenterar Thoralf Alfsson, ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Kalmar, Moderaternas utspel med att de "inleder ett korståg mot män". I inlägget "Ropen skallar, partisekreterare utan ballar" får vi även veta att Thoralf anser att Moderaternas varannan damernas-politik påminner om första steget mot en diktatur.

Med tanke på vad Per Björklund, Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitiske talesman och partikassör, anser om jämställdhet är det kanske inte så konstigt att det inte ligger högt upp på agendan. "Vi är inga vänner av det matematiska jämställdhetsarbete som Birgitta Olsson (FP) och sådana bedriver. Och feminismen, det är inget vi ställer upp på heller, inte på något sätt."

Kommentarer
Postat av: Rog

Jag frågade Thoralf när SD själva ska börja med att kvotera in, eller se till att deras egna parti blir mer rättvist könsförelat. Dock svarar han inte,skulle tro att han inte anser att detta med rättvis maktfördelning ska gälla in SD. Det skulle ju förändra deras parti grunden om en massa kvinnor kommer in. De kan ju ta bort den värdegrund och kärnafamilj de förespråkar. Dvs allt makt åt mannen, och kvinnan ska snällt stå i köket.

2009-03-10 @ 19:30:24
URL: http://blogghelvetet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0