Samuel Älgemalm gör det igenFoto: Smålandsposten (med redigering av Banjo)

I tisdags var det fullmäktigemöte i Växjö, där bland annat det ökade missbruket bland ungdomar skulle diskuteras.

- Sanningen till det ökade missbruket är mångkulturell inverkan, de flesta missbrukare är invandrare, sa Samuel Älgemalm.

Flera av ledamöterna blev upprörda och menade att det är ren rasism, rapporterar SR Kronoberg. Jan Aschan (M), polis till yrket, som också var på mötet påpekade Samuels sakfel och sa att det inte finns något som skiljer invandrarungdomar från svenska ungdomar när det gäller missbruk.
 
Samuel ville inte låta sig intervjuas efteråt med orden "Jag säger bara sanningen". Nu har det blivit lite annat ljud i skällan efter att Anders Ljungkvist, en partikollega, också kritiserat Samuels uttalande. Bertil Olsson (KD) har skickat en ljudupptagning till Jimmie Åkesson med ett krav på att Samuel utesluts ur partiet.

Sverigedemokraterna kommer dock inte att vidta några åtgärder eftersom Samuel förklarat vad det var han inte menade, i ett pressmeddelande.

-I samband med en diskussion angående droger och droganvändning vid det senaste kommunfullmäktigemötet blev jag, trots min utländska bakgrund, anklagad för rasism och debatten bröts i förtid på grund av den upprördhet som uppstod bland de etablerade partiernas företrädare, säger Samuel.

Och där drogs det gamla kortet fram igen. Icke-esset.


Se sändningen från kommunfullmäktige här.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Då kan jag ju meddela käre herr Älgemalm, som för ovanlighetens skull (uppfatta min ironi) legaliserar sin rasism genom att själv ha en annan etnisk bakgrund än svensk, att de flesta missbrukare INTE är invandrare. Om han hade läst sin läxa, och kanske till och med hört talas om den eminente missbruksforskaren Bengt Svensson, så hade han vetat att det tvärtom är etniskt svenska (och heterosexuella män om jag får vara ännu mer normativ)som är den största gruppen missbrukare. Handlar det om alkohol är det nästan uteslutet "svenskar" som missbrukar. Men han har nog inte läst något av Svensson.

2009-04-23 @ 22:52:51
URL: http://www.brunatanten.blogspot.com
Postat av: Pelle

Hahaha, undrar hur många SD:are som läser hans pressmeddelande och typ "fy vad orättvist han blev behandlad, och gud vad påläst han verkar..." Hahaha. Tänk vad skönt om man alltid kunde gräva fram lite halvdana källor som stöd för dumduma uttalanden.Lite kul att han väljer att slå in den hyfsat öppna dörren till det faktum att mycket narkotika importeras till Sverige från utlandet, av [håll andan] utlänningar.Sen faller väl stringensen en aning när han hänvisar till källor som menar att invandrare är överrepresenterade i missbrukarkretsar, vilket ju alldeles nyss var precis vad han inte menade att säga...

2009-04-24 @ 21:09:49
Postat av: Morfi Koka

Var produceras grogrunden till all världens alla typer av droger....?? Just det....Afgahnistan,Pakistan,Iran,Irak,Libanon,Nepal,varenda dj...a mellanösternland.Dom har den övergripande "makten" med maffia,karteller & andra intressenter,(läs regenter) för den inkommstkällan finansierar inköp av vapen från "Ryssland" till deras s.k. jihad,heliga krig! Snacka om mammuttänkande!Dom lever ju för f.n kvar på år 0. Deras sätt att "tänka" går inte att införlivas med oss här i "västvärlden"! Som att föra samman 2 hästskomagneter! Det går bara inte!!! Men våran teknologi vill dom gärna ha!! Fast dom hatar oss!!Nä,totalstopp för invandring från dessa länder,för fortsätter det så här så är Sverige ett muslimskt land om sisådär 50-75 år !!! Med den här takten!!Ha..skulle se Fredrik & Filippas barnbarn bära slöja!! Då....skulle dom rotera i sina gravar minsann!! Etnisk migration = kriminalitet !! Se bara hur dom gör,uppför,beter sig i sina hemländer,där tycker dom att det är helt normalt!! Fan ta dom! Hedersmord,stening,stympning,bortstötning,uteslutning,dödar sina egna döttrar mm.mm. Sjukt sätt att "tänka". Vad fan skall dom hit å göra,bara problem,problem och ytterligare problem.Vad kostar inte alla dj...a rättegångar oss svenska skattebetalare?! Ut med skiten bara,och totalstopp för framtida invandring från dessa s.k. "tycka synd om "människor". Och du...har du märkt vilken djävla attityd dom har/får när dom väl har "acklimatiserat" sig !! Ingen,jag upprepar,INGEN,får lov att kritisera dom,för då är du en rasist!!! Och då skall dom genast ha x-antal tusen i skadestånd!! Va Fan!! Jag hissar den Svenska Flaggan,spelar vår älskade nationalsång,men känner mig som en rasist.! Vad fan är det som har hänt?!! Hur skall det sluta?!

2009-09-04 @ 23:24:51
URL: http://2009-04-24 @ 21:09:49
Postat av: dinosaurien

Nej, det sa han inte. Han menade att de som säljer, importerar och smugglar hit droger i stor grad är invandrare. Vilket är helt sant.Du kanske inte skall lite på vad vänsterpacket hittar på... då riskerar du själv att bli... vänsterpack.

2010-06-27 @ 03:46:55
Postat av: Olle Nilsson

Heja Älgemalm!

2011-02-15 @ 17:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0