Det här är ingen pipa (alt. Det här är inget ess i rockärmen)



Bild: Rene Magritte, La trahison des images

Den 16 april skickade Sverigedemokraterna ut ett pressmeddelande om att en tiondel av deras partimedlemmar har invandrarbakgrund. Ungefär 25 procent av deras 3 300 medlemmar valde att svara, vilket gör att svaren inte är helt representativt för hela gruppen.

Dagen efter uttalade sig Marie Demker, statsvetare vid Göteborgs universitet, i DN via TT om undersökningen som hon menar inte säger någonting då svarsfrekvensen är för låg. Hon ifrågasätter också vilka som räknas in i dem som säger sig ha invandrarbakgrund.

Sverigedemokraterna väljer som vanligt att missförstå och Björn Söder skriver på sin blogg att Demker inte kan hantera att de skulle ha ett stort antal medlemmar med invandrarbakgrund. Den gamla vanliga harangen om att SD inte kan vara ett främlingsfientligt parti med så många invandrare som medlemmar drar han också.

Hur stor andel medlemmar SD har som har invandrarbakgrund vet jag ingenting om (då undersökningen inte är tillförlitlig). Det jag däremot vet är att främlingsfientlighet inte är något som endast är förbehållet svenskar. Människor från andra länder, kulturer och religioner kan också, självklart, vara mindre öppna för mångfald och ha främlingsfientliga åsikter.

Retoriken används av partiet lika flitigt som offerrollen, och är precis lika tröttsamt. Som om det vore ett ess i rockärmen när det snarare är ett vakuum. Ett hål av okunskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0