Glöm omvärlden - för SD:s skull

Banjo har tidigare påpekat Sverigedemokraternas häpnadsväckande brist på intresse för utrikespolitik. Nu har de gått ut med det: SD tänker helt enkelt helt ignorera politik som berör världen utanför Sverige:

"Vi har medvetet valt bort det. Valundersökningar vid förra årets val visar att noll procent av våra väljare tycker att utrikespolitik är en viktig fråga", säger Jimmie Åkesson

Tydligare exempel på populism får man leta länge efter. Men är det inte också lite skrattretande att ett parti som lägger hela sin negativa energi på invandring och invandrare väljer att helt ignorera situationer och relationer i den omvärld där dessa människor kommer ifrån.

Egentligen är det inte så underligt som det kan framstå. Nyanser och komplexitet är Sverigedemokraternas värsta fiende. De lever på förenklingar. Grova förenklingar. Det blir av naturliga skäl svårt att hålla liv i deras gravt simplifierade verklighetsbeskrivning om de är tvungna att prata om eller - gud förbjude - med omvärlden.

Omvärldsanalys riskerar att synliggöra push-faktorer som svält, krig, naturkatastrofer, förföljelse m.m, vilket skulle visa att det inte alltid är Försäkringskassans generositet som får folk att lämna sina hem och familjer för att ta sig till vårt land.

Omvärldsanalys riskerar att visa inspirerande innovationer, företag, litteratur, konstverk, forskning m.m. bortom Sveriges gränser.

Omvärldsanalys riskerar att visa på heterogenitet i de delar av världen som SD vill klumpa ihop och tillskriva mörka egenskaper. Varför krångla till bilden av det ondskefulla Iran med att behöva reflektera över de orädda demonstranterna som vill reformera landet? Nej, hellre blunda och bomba. Ja, Jimmie Åkesson hävdar i en intervju faktiskt att det vore bättre att bomba Teheran jämfört med att bekämpa talibanerna i Afghanistan.

Omvärldsanalys riskerar kanske framför allt att visa likheter mellan människor i olika delar av världen. Att visa hur mycket olika människor i olika länder tar intryck av varandra liksom vi gjort i alla tider. Tänk fasan av att komma till insikt om att Sverige inte är en statisk enhet utan en nation som utvecklats i samspel med andra. Hur ska de då hitta argument för alla murar de vill bygga?

Nej, låt oss istället glömma världen utanför och förtränga det skrämmande faktum att Sverige är en del av världen och att världen är en del av Sverige. För SD:s skull.


Kommentarer
Postat av: haveyouright21

Sverigedemokraterna

- i Israels sold

www.abbc.net/islam/svenska/fildok/filer/tutti/sd_zionist.htm....Titta på mer nu.....

- Två judiska bröder står bakom Sverigedemokraternas anti-islamiska, anti-arabiska kampanjer.

- Den ene har vunnit det sionistiska Herzl-priset för "exceptionella insatser för Israel och sionismen".

- Judar underblåser s.k. islamofobi för att rekrytera stöd för sitt ockupationskrig i Mellanöstern.

- Judar ser historiskt ned på icke-judar - kristna och muslimer - och självfallet svenskar.

- Judestaten Israels anhängare har t.o.m. dödat svenska medborgare som stått i deras väg - inklusive Folke Bernadotte.

- Temat "massinvandring" är ett skenspår, det riktiga spåret är de globala krigen och den ökande fattigdomen - resultatet av sionistinspirerade krig och sionistiska finansiella operationer (judiska spekulanter, judiskstyrda Världsbanken, IMF, Federal Reserve).

- Judarna utövar lekstuga i Sverige med skumraskaraffärer i miljonklassen samtidigt som de bedriver - via sina bulvaner - mediakampanjer om "hotet från muslimerna".

- Judarna styr debatten i Sverige via judar positionerade på känsliga poster inom massmedia.

Sionisterna och "islamofobin"

"Och jag skall uppegga egyptier mot egyptier, så att broder skall strida mot broder och vän emot vän, stad mot stad och rike mot rike."

- Judarnas Torah, Gamla Testamentet, Jesaja, kapitel 19, vers 2. Den judiske guden Jahve talar i profeten Jesajas mun till sitt utvalda folk, judarna, om söndring av icke-judarna.

Vi kommer här belysa den judiska infiltrationen av det påstått "nationalistiska" partiet Sverigedemokraterna av två personer med intima band till apartheidstaten Israel - en stat som diskiminerar både kristna och muslimer bara för att de inte tilhör det "utvalda folket", judarna.

Från vilka kommer Sverigedemokraterna anti-islamiska hållning?

För det första. Den s.k. "islamofobin" som ses bland många svenskar är ett resultat av årtionden av indoktrinering där alla de folk som står iväg för Israels expansionistiska planer av en väloljad mediaapparat utmålas som instabila massmördare.

Är det någon som tvivlar på detta påstående så rannsaka er själva innan ni skjuter budbäraren! Betänk vilka "dokumentärer", spelfilmer, tidningsartiklar som har gett grogrunden för er anti-islamism, och kolla sedan produktionsnamnen bakom dessa alster. Det brukar då låta som något från en juvelbutik; en Goldman, Goldschmitt här, någon Diamant där, en Silberstein och Zylberman där, en Bernstein, en Saffire, och så förstås ett par Cohens och någon Levine, etc, etc.

Det är ett umbärligt faktum att den judiska gruppen via sitt inflytande i exempelvis Hollywood, år ut och år in kan använda dessa alster för att spida pro-israelisk och pro-judisk propaganda. Som sagt - tvivlar någon så titta bara på namnen på eftertexterna! (Kan vara bra att gå in på någon judisk hemsida först för att fräscha upp sina kunskaper om vilka efternamn judarna betraktar som "judiska".)

2010-02-26 @ 17:27:49
Postat av: Kalle

Såå...! Blev du upplyst eller har du fått skrivkramp?

2010-07-06 @ 22:34:47
Postat av: johan

Det här är så sorgligt. Jag skulle vilja att personer faktiskt argumenterar och kritiserar med en stabil grund i fakta. När jag läser detta inlägg känns det som att du inte har läst Sverigedemokraternas partiprogram utan bara argumenterar utifrån dina värsta fördomar gentemot partiet.

Kan du inte förstå att en önskan om en striktare integrationspolitik inte är det samma som rasism?

2010-07-24 @ 21:52:10
Postat av: Tommy Funebo

SD har inget att vinna på att ha en utrikespolitisk linje, d.v.s. det skulle orsaka inre splittring. En tydlig majoritet är idag starkt pro-israelisk, men en liten och aktiv minoritet är starkt antiisraelisk, och en ev. utrikespolitik skulle i SD:s fall kräva att man även har en åsikt om Mellanöstern.

2010-09-17 @ 17:45:42
URL: http://www.tommy.funebo.se/?cat=23
Postat av: Linnea

Din blogg är helt fantastisk! Keep up the good work! new world order!2011-10-22 @ 19:04:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0