Jimmie vill se utegångsförbud i förorterna

I en debattartikel som publicerades igår på SVT:s hemsida föreslår Jimmie Åkesson begränsat utegångsförbud för ungdomar i förorterna under kvällstid för att komma till bukt med oroligheterna.

Problemet är invandringselaterat, hävdar Jimmie som inte ser någon annan förklaringsfaktor. Istället skriver han: ”Sett till välfärd och inkomst tillhör invånarna i de svenska förorterna de mest privilegierade procenten av världens befolkning.”.

Vidare hävdar Jimmie att problematiken beror på en offermentalitet bland invandrare, kulturella skillnader i konflikthantering och motsatta nationella identiteter.

Lösningen stavas assimilering, kraftigt begränsad invandring och skärpta straff. Inga nyheter alltså.

Lika kontraproduktivt som SD hävdar att offermentaliteten bland invandrare är, lika kontraproduktiva är deras egna utspel. Precis som Gudrun Schyman anser, så förstärker Sverigedemokraterna istället segregationen i det svenska samhället genom att ständigt påvisa skillnader.

Kommentarer
Postat av: ragnar

Åkesson har helt rätt! Han har min och min sambos röst.

2009-09-08 @ 23:41:45
Postat av: Pontus

Varför skulle SD:s utspel vara kontraproduktiva? Riksdagspartierna är överens om att lösningen är mer av samma som förut medan SD vill pröva något nytt. Man kan ju annars logiskt tycka att det vore kontraproduktivt att fortsätta med en linje som har visat sig verkningslös de senaste 20 åren.Undrar förresten varför det bara är MENA-killar som är ute och terroriserar omgivningen. De hedersförtryckta MENA-tjejerna håller sig tydligen hemma. Vad kan det bero på? Är de inte lika arbetslösa och trångbodda som sina bröder?

2009-09-09 @ 02:08:38
Postat av: Johan Kraft

Det är inte Jimmie Åkesson som påvisar olikheter. Det gör invandrarungdomarna i förorten själva genom sitt avvikande beteende (stenkastning, personrån och rasistiska kommentarer till svenskar).

2009-09-09 @ 09:57:30
Postat av: Margo

Håller fullständigt med Jimmie Åkesson.

2009-09-09 @ 23:48:18
Postat av: Lennart

Åkesson och SD förmedlar en bild av verkligheten. Något som de 7 riksdagspartierna inklusive allas vår Gudrun misslyckas med!2009-09-10 @ 07:57:50
Postat av: Ronken

Alla som val efter val fortsätter att rösta på något av de sju gamla vanliga partierna, bär ansvar för det fullständigt havererade "mångkulturella" experiment vi utsatts för.

2009-09-10 @ 13:46:51
Postat av: David

I princip är jag emot förbud, men i det här fallet behöver något göras! Brandbilar ska inte behöva bli överfallna, bara för att ungdomar inte har något att göra. Men varför är det bara invandrare som gör på det här viset och inte Svenska ungdomar? Är inte de med uttråkade isåfall? Argument som dessa håller inte! Nej vi behöver skärpa reglerna, och visa med hela handen att detta inte är okay, lite som när man ska uppfostra små barn.

2009-09-11 @ 17:46:14
URL: http://www.davidappel.wordpress.com
Postat av: daniel

jag tycker att åkersson har helt rätt... sluta dallta för guds skull och dra upp huvudet ur sanden svenskar!!! fatta att våran välfärd e hotad... varför förstöra en hel värld bara för att en del av den inte kan sköta sej... ge bort de våra äldre byggt upp till folk som bara fördärvar och trampar på de... sen sitta och försvara de och få de att låta som det är vårat fel... om dom säger att dom har de så dåligt i sverige nu så undrar jag varför dom kom hit. ett brott en enkel biljett thets it.

2009-09-11 @ 21:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0