Bra vecka för Jimmie - Sämre för Sverige

 =  ?

Jimmie har gjort stora avtryck i debatten sista veckan. Först en kongress där allmän populism nyttjades högt och lågt för att sedan följas av en debattartikel i aftonbladet där han anklagar Islam för att vara roten till allt ont.

Säga vad man vill men man kan inte anklaga mannen för att inte våga säga sin mening.

Så mycket fel. så mycket rasism så lite tid så låt oss istället bara krasst påvisa det som DN Debatt så skickligt gjorde idag. Jimmie har klart påverkats av Geert Wilders, ledare för det holländska partiet PPV, som genom att idogt hävda sin avers (hat) mot Islam gått och blivit i princip Nederländernas näst största parti.

Det finns egentligen ingen logik kring detta. Att gå ut och öppet driva en politik som grundar sig i att säga att andra människor, andra religioner är det som är ont och ska bekämpas bör inte, får inte bli inom all rimlighet en av de största partierna i Europa. Men så är det och så är ju onekligen Jimmies dröm att det ska bli även här i Sverige.

Varför? Roland Zuiderveld skriver i DN att Geert lyckats skapa en känsla av vara underdog och stå utanför etablissemanget. Att de står för något som man som average joe också känner. Att partiet förmedlar en diffus känsla av det finns något ruttet in the state of Denmark.  

Så detta kanske är vart Jimmie är på väg alltså. Mer om detta att komma här på Banjo där vi ser på hur Geert arbetar och vart Jimmie kan vara på väg.

Om inget annat hoppas jag att Jimmie också tar efter frisyren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0