Gammal goding: Kungligt

Med tanke på den status som monarkin och kungahuset har inom Sverigedemokraternas symbolpolitik är det mycket glädjande att H.M. Konung Carl XVI Gustaf slagit an en positiv och inkluderande ton gällande migration i svensk historia och samtid.

I sitt jultal 2006 säger Sveriges kung bland annat:

"Många har kommit från andra länder till Sverige för att bosätta sig och verka här för kortare eller längre tid. Jag önskar att ni ska känna er välkomna. Jag hoppas att min tillönskan om gemenskap och harmoni i helgtider också ska nå fram till Er. I såväl historisk som modern tid har invandrare från jordens olika hörn kommit till vårt land och i hög grad bidragit till att skapa ett bättre samhälle både materiellt och kulturellt."

I jultalet 2007 framhåller Kung Carl XVI Gustaf följande på samma tema:

"I alla århundraden har Sverige utvecklats genom invandring. Vallonerna, som på 1600-talet byggde upp många av våra bruk och därmed präglade vår tidiga industri är ett exempel. Ett annat är inflödet av konstnärliga talanger från framförallt Frankrike på 1700-talet. Ibland blir vi ängsliga av förändringar men jag ser förändringar som en spegling av den värld vi lever i. Att välkomna förändringen och låta blandningen av kulturer och erfarenheter berika våra liv och vår samhällsgemenskap är vår enda väg framåt."

Enda vägen framåt.

Kommentarer
Postat av: Carl

Jävligt bra blogg. Fortsätt!!! Inte alla som vågar, inte alla som fattar, inte alla som inser. Gillar hur du/ni totalkrossar SD's och andra högervridnas retorik genom i stort sett ren och skär fakta. Tack!

2009-11-17 @ 17:48:48
Postat av: Kalle

Jamen tjena och hallå.Visst, holländare och fransmän skeppades hit. Men det var i utbytande syfte, dvs dessa herrar hade något att erbjuda. Dom låg längre fram i utvecklingen. Dåtidens bästa hantverkare och ingenjörer fanns helt sonika ej i Sverige för ett par hundra år sedan.Pust, så tröttsamt och entonigt.

2009-12-09 @ 20:18:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0