Muslimsk organisation bjuder in SD till dialog

Organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa bjuder imorgon (3 maj) in Sverigedemokraterna till ett samtal om islam, fred och identitet i ABF-huset i Stockholm.  Förutom Anna Waara från Svenska muslimer för fred och rättvisa kommer även Frida Johansson Metso (LUF), Ardalan Shekarabi (S) och Mehmet Kaplan (MP) att delta. SD skickar ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist.

En inbjudan av en muslimsk organisation. Till ett samtal med etablerade partier. I ABF-huset. Detta måste väl ändå bli spiken i kistan för SD:s martyrimage.

På programmet står följande diskussionspunkter:

Hur ser vi på svenskhet idag och på vilket sätt är Sverige en mångkulturell nation? Hur ser den svenskmuslimska identiteten ut och på vilket sätt är muslimer en del av Sverige? Hur motverkar vi strömningar som islamofobi och västfobi?

Jag undrar om Almqvist kan hänga med i ett konstruktivt resonemang om dessa frågor eller om han enbart kommer att inta försvarsposition och spela sårad och missförstådd å partiets vägnar.

Kommentarer
Postat av: Caroline

LOVA att det kommer en uppföljning på hur det gick i mötet om ni kan fixa fram det!!! :D

2009-05-03 @ 13:17:11
Postat av: Caroline

vill bara passa på att tipsa om växjös öppna kanal där man kan så se allt möjligt spännande. Nyss visas en debatt där Samuel Älgemann stammande försöker få fram att sanningen är att "invandrare är de som missbrukar" och även vill han säga att de är inget rasistiskt med att säga sanningen. detta kontras av bertil olsson som upprört menar att bandet skall skickas till Jimmie Åkesson eftersom han vill kasta ut alla som är rasister ur partiet!underbart på en söndag :)

2009-05-03 @ 16:24:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0