Sverigedemokratin = SatirFoto: Sydsvenskan

Det är kanske lite fult att sparka på någon som redan ligger, men jag kan inte låta bli. Under här har vi ett direkt citat från en artikel skriven av Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas pressekreterare, i SD-kuriren nummer 78.

"Det mäktigaste intrycket på hela resan [Färöarna reds anm.], åtminstone ur strikt politisk synvinkel, var det tal som hölls sent på natten på Olavsvakan. Talaren hette Haraldur och var, så vitt vi förstod, en lokal komiker.

Svårt skadade av det mångkulturella Sverige och den självhatiska och hånfulla stämning som råder i det offentliga rummet när Sverige och svensk stolthet avhandlas, så blev vi reflexmässigt oroliga att kombinationen komiker-nationaldagstalare inte skulle bjuda på någon vidare inspirerande upplevelse. Ack vad vi misstog oss.

Vi förstod inte vartenda ord när vi stod där, på ett ganska litet torg, mitt i natten bland femtontusen skandinaviska bröder och systrar, men vi förstod tillräckligt mycket för att stå och le av glädje över detta underbara land och detta stolta folk."

Nu medger Mattias visserligen att han har förstått att mannen som ger talet är komiker. Dock är det tydligt att han missade ironin i komikerns tal. Kanske Mattias också tycker att Borat är den typiska representanten för den kazakstanska mannen?

Tydligen har denna Sverigedemokratiska iver för Färöarna nu blivit lite av ett nationellt skämt på Färöarna. Läs mer om hur Färöarna skrattar åt Sverigedemokraterna.  

Kanske det kan tolkas som ganska signifikativt för hela partiets grundläggande ideologi när Sverigedemokraternas drömsamhälle är skapat som en satir?

Kommentarer
Postat av: Håkan

Sverigedemokraterna missuppfattar ofta såna här mediesammanhang, se bara här;togfilminspelningpastorstaallvar.html" rel="nofollow">http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=sverigedemokratertogfilminspelningpastorstaallvar.html

2009-05-10 @ 01:10:39
URL: http://www.svenskbladet.se
Postat av: Feminix

Per-Albin sa "Sverige åt svenskarna" och Erlander sa att Sverige var lyckligare än USA för vi slapp kravaller eftersom vi hade en homogen befolkning. Dessa två skulle idag kastas ut ur sossepartiet. De skulle stämplas som rasister. Kan du inse vad detta betyder?

Den som är stolt över sitt land - är han landsförrädare? Den som nedvärderar sitt land är han det bästa för landet?

2009-05-10 @ 13:07:29
URL: http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0