Ensamma "sanningssägare"?Bild: droppingknowledge.org

Sverigedemokraterna hämtar en väsentlig del av sitt existensberättigande i rollen som rikets enda ”sanningssägare”. Myten om den obefintliga debatten om invandring och integration är förvånansvärt seglivad. Vi har redan tidigare pekat på det fullständigt absurda i detta. Invandringen och integrationen ifrågasätts och kritiseras såväl i det offentliga rummet som i fikarummen och vid köksbordet. Ibland är kritiken saklig och resonerande, men ofta baseras protesterna på opportunism eller primitiva instinkter. Otvivelaktigt är dock att debatten förs.

Så här skrev exempelvis migrationsminister Tobias Billström, Ulf Kristersson (ordförande i Moderaternas arbetsgrupp mot utanförskap och segregation) och riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson på DN Debatt:

”Vi är alltför tafatta när det gäller att klargöra våra krav på människor från andra kulturer. Det finns ingen rättighet för just invandrare att vara arbetslösa i någon speciell del av Sverige. Vi måste prioritera arbetslinjen redan i asylmottagandet. Vi vill att asylsökande tidigt ska bosätta sig där jobb och bostäder finns. Detsamma ska gälla dem som senare beviljas uppehållstillstånd. Vi måste tydligare klargöra de krav vi ställer på människor som vill leva här i Sverige. Acceptera och bli accepterad.”

Luciano Astudillo i Socialdemokraternas partistyrelse kommenterar migrationsministerns debattartikel så här:

”Det finns all anledning för oss att vara lite ödmjuka inför de stora utmaningar migrationen innebär för Sverige. Dessutom är det svårt att försvara den politik som vi tidigare fört. Flykting- och introduktionspolitiken har varit dåligt organiserad, och klyftorna och segregationen har ökat och tillåtits växa sig fast under vår tid vid makten.”

Så här kan det alltså låta från kärnan av det så kallat politiskt korrekta etablissemanget. Jag tänker inte kommentera substansen i respektive uttalanden, men ingen kan väl påstå annat än att de faller inom ramen för vad som skulle kunna kallas en kritisk debatt om invandring och integration.

Men det är klart. Utser man sig själv till ensam sanningssägare har man väl även rätt att ensam definiera hur sanningen ser ut.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0