Vem är skämtet nu?

Sverigedemokraterna anklagar ofta etablissemanget för att deras åsikter inte får komma fram på samma sätt som hos andra politiska partier. Det pratas om att det inte råder en fri åsiktsbildning i Sverige idag. Med bakgrund av det är helgens händelser i Landskrona ännu mer uppseendeväckande. 

Björn Pålsson, förtroendevald politiker för Sverigedemokraterna i Landskrona, skickade i torsdags ett mejl till Republikanska föreningen där han skrev att föreningen är ett hot mot demokratin. Han förklarar det så här för Helsingborgs Dagblad "- Jag, och personen som skrev mejlet, menar att de angriper kungahuset som har mycket status. Monarkin ligger de flesta svenskar varmt om hjärtat och är Sveriges ansikte i världen. Därför är de odemokratiska."

Två dagar senare, lördagen 28 februari, uteslöt Sverigedemokraterna Björn Pålsson ur partiet. "- Vi kan inte ha en förtroendevald politiker som inte vet hur demokratin fungerar, när vi som parti alltid hävdar demokratin när vi själva blir utsatta för påhopp, säger Stefan Olsson." ­, skriver Helsingborgs Dagblad.

Partiet har uppenbara problem med att deras förtroendevalda medlemmar inte håller sin inom den putsade fasaden som måste visas upp, och inte får spricka, för att Sverigedemokraterna ska lyckas ta sig till riksdagen. Medlemmar som uttrycker åsikter som inte passar in gör man sig av med snabbt. Vi kommer att få se fler uteslutningar och ju närmare valet 2010 vi kommer desto viktigare blir det för partiet att fasaden inte får spricka. 


För övrigt skrev Björn också i mejlet att Republikanska föreningen är kräk, att de är odemokratiska, att mejlskrivaren tänker kämpa för föreningens avskaffande och att medlemmarna och deras familjer är "ett stort jävla skämt".


Kommentarer
Postat av: Patrik Ohlsson

Bilden av SD som ett parti med en putsad fasad och ett hemligt inre, är bara för uttjatad. Om jag själv vore SD-kritiker, skulle jag åtminstone försöka hitta någon egen vinkel på min kritik, och inte bara upprepa andras mantran.När ett parti släpper fram nya aktiva på den kommunala nivån, så är det oftast inte så att personen ifråga formellt rannsakas på längden och bredden och tvären. Dels finns inte resurser, dels ger det ändå ingen fullständig garanti kring personen. SD gör dock till skillnad från andra partier iaf något, eftersom vi låter kandidater skriva på en vandelsförsäkran (M lär iofs ha infört något liknande).Öppenheten är i de flesta fall bra, och det ökar möjligheten att få in bra folk som representanter. Gott politiskt arbete sker oftast utan någon som helst medial uppmärksamhet. När någon gör bort sig, då är däremot media framme. Så är det för alla partier, inte bara för SD.Några f.d. SD-kandidater har visat sig olämpliga och avsatts under perioden. Det har skett i andra partier också. Vi har dock i SD sluppit ifrån så grova händelser som inom S, där politiker misstänkts för mordförsök och åkt dit för pedofili.(Källor: http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.40835

http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=2739 )Björn Pålsson avsattes timmar efter att händelsen bekräftats. Det var ett berömvärt och snabbt agerande från Sverigedemokraternas sida.

2009-03-01 @ 15:46:44
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Anders

Jag instämmer till fullo i Patrik Ohlssons strålande kommentar ovan och har inte så mycket mer att tillägga. Det är pinsamt att SD-belackare som du, Banjo, aldrig kan skriva något vettigt. Hur SD än gör kommer du och dina likasinnade att förtala och smutskasta SD. Du är inte en hederlig person, tycker jag.

2009-03-01 @ 17:19:52
URL: http://ungsvensk.se
Postat av: Andreas

Sossarna i Landskrona ger fortfarande Eva Örtegren sitt stöd att hon inte ska betala tillbaka det SEX-SIFFRIGA belopp hon har fuskat till sig i arvode.Niklas Karlsson (s) tycker inte hon ska betala tillbaka pengarna, hon får även sitta kvar som förtroendevald hos socialdemokraterna.Var är sossarnas heder att göra rätt för sig?Sverigedemokraterna med Stefan Olsson som ordförande i Landskrona visar på stor heder och respekt mot de folkvalda som agerat på det sätt han gjort.Sverigedemokraterna står som en frisk fläkt som sätter en ny agenda för hur det bör gå till i politiken. Det ska vi stötta och vi får vara glada för den granskning som sker mot oss. Det ger oss en chans att visa var vi står i förtroende frågor. Om man ska se något positivt i den orättvist hårda oftast vinklade granskning som sker och publiceras om Sverigdemokraterna. Vi får bemöta den med hederlighet och ansvar. Sen så får väljarna bestämma själva vad som låter trovärdigt och förnuftigt."Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen."

2009-03-02 @ 10:44:17
Postat av: Alexandra

herregud. "Sverigedemokraterna står som en frisk fläkt som sätter en ny agenda för hur det bör gå till i politiken." Jag blir för fan mörkrädd. Jag hoppas verkligen att banjo kan bidra till att ni inte sätter er fot i riksdagen. Ert existensberättigande kan vi inte göra något åt, men förhoppningsvis, vilket jag starkt tror på, så är Sveriges befolkning tillräckligt förnuftiga så att vi slipper er bland våra demokratiskt valda partier.

2009-03-02 @ 15:59:45
URL: http://www.brunatanten.blogspot.com
Postat av: jess

håller så med Alexandra, genom att Sveriges befolkning kan lära sig mer av vad SD verkligen står för bakom sina "fina yta" och på de sättet göra att det aldrig någonsin kommer in i riksdagen

2009-03-02 @ 17:56:20
Postat av: ann

det är viktigt att så mycket folk som möjligt inse att det inte hjälper att gömma undan Sd genom att inte bjuda in partiet till debatter och likande det enda som man nu kan göra är att fler och fler blir mer medvetna om hur man på olika ska kunna motverka Sd så att det inte blir ett större parti än det redan tyvärr är.

2009-03-02 @ 18:05:59
Postat av: Eric

Intressant att kommentarer numera också kommer i från SD håll, eller åtminstone från sympatisörer. Som detta också visar finns den kanske viktigaste angreppspunkten för oss som inte vill se SD i riksdagen inte i det absoluta främsta leden. Åkesson och Co är utbildade och insatta i en del frågor vilket ger skenet av att Sd verkligen har förändrats de senaste åren. Det som är av vikt är att lyfta fram personerna bakom ledningen, de som kommer sitta på platser som sd får i ett val. Det kan lätt uppfattas som lyteskomik att lyfta fram osmidiga och mindre belavade människor ur dessa led men är av vikt framförallt på kommunnivå då dessa personer kommer vara väljarrepresentanter, Fortsätt därför lyfta fram dessa personer även om de blir uteslutna eftersom det finns gott om likadana värderingar med skillnad att det även finns sd politiker som inte är dumma nog att yttra det offentligt. Åsikterna kommer visa sig i politiska beslut och då mina vänner kan det vara försent.

2009-03-03 @ 21:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0