Välj ditt sammanhangFoto: Nyheter24

Som vi skrivit om innan finns Kalibers wallraffande och mycket intresseväckande reportage ute på P1:s hemsida. I denna hör vi alla möjliga kommentarer kläckas av diverse Sverigedemokrater, allt från liknelser till hundar och kossor, somalier som smutsar ner golv och invandrare som är barbarer. Mikael Jansson kommunfullmäktige i Göteborg ber inte om ursäkt för dessa uttalanden eller medger dess felaktigheter. Utan istället berättar han att de är "ryckta ur sitt sammanhang" och ger en bild av Sverigedemokratin som rasistisk.

Min fråga blir då till Mikael - I vilket sammanhang menar han att uttalanden egentligen hör hemma i? När ska de inte anses rasistiska?

Även Jimmie Åkesson förnekar att det skulle vara representativt för partiet och menar att SD har en "sund och icke-rasistisk värdegrund", personerna i repotaget är endast en handfull människor. Givetvis drar Jimmie även fram martyrkortet och säger att det endast är Sverigedemokraterna som drabbas av sådan här granskning. Det är givetvis inte sant, vi minns alla Valstugerepotaget exempelvis.

Kommentarer
Postat av: Anonym

bra blogg detta :)2009-03-30 @ 21:34:33
URL: http://www.gormlind.blogspot.com
Postat av: Gorm

bra blogg detta :)2009-03-30 @ 21:35:06
URL: http://www.gormlind.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0