SD inifrånFoto: SR/Kaliber

Kalibers program om Sverigedemokraterna finns nu upplagt på P1:s hemsida.

En person på ett internt möte med kommunpolitiska gruppen förfasas över att hans son ville ta hem en somalisk kompis: om han hade gjort det hade han fått byta ut hela golvet. En annan på mötet hävdar att de som kommer hit är råa och riktiga barbarer.

Uttalandena är ryckta ur sitt sammanhang säger Mikael Jansson som sitter i kommunfullmäktige för SD i Göteborg. Han menar att han har tagit upp dessa uttalanden med personerna i efterhand även om han inte protesterade direkt under mötena.

På ett SD-möte i Lidingö kläcks exempelvis följande hån mot vissa muslimers sedvänjor: Burka används för att dölja blåtiror och fläskläppar när männen slått  "kärringarna" och gris äter man inte eftersom man inte kan äta upp dem när man haft dem som älskarinnor.

Ett par gånger under programmet menar SD-företrädare att kriminalitet ligger i blodet hos invandrare. Exempelvis drar en kvinna i "Lidingögruppen" parallellen till kamphundar:

"En kamphund kan man aldrig ta med sig i sängen som en pudel, det går aldrig, det ligger i blodet."

Det blir nästan komiskt när gruppen på Lidingö sedan sårat frågar sig själva:

"Vilka är det som har rätt att bestämma vad som är främlingsfientligt och rasistiskt eller inte?"

Katarina Bengtsdotter, SD-veteran i Stockholm, får lyssna på inspelningarna och är förfärad. Hon insinuerar dock att det kan ha att göra med alkoholen som serverades på middagen som hölls i samband med mötet. På frågan om hon är förvånad över dessa uttalanden, svarar hon:

"Förvånad och förvånad..."

Programmen är alltså inspelade med dold mikrofon för att undersöka hur Sverigedemokraternas putsade yttre stämmer överens med det inre. Det andra programmet i serien sänds nästa söndag kl. 13.00

Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag hörde det på radio och det är helt skamligt att folk FORTFARANDE hävdar att SD INTE är ett rasistiskt eller ett främlingsfientligt parti!

Kan inte ni, SD-väljare, kommentera detta utlåtande? Jag är otroligt nyfiken på hur ni väljer att vända situationen till er fördel som med mycket annat..

2009-03-30 @ 10:55:06
Postat av: Caroline

Glömde tillägga Jimmie Åkessons kommentar angående bandningen, "den rasistiska mediebilden som partiet har fått". Det är alltså medias fel att SDs väljare är kunskapslösa, rädda och väljer att spä på "medias" bild av ett främlingsfientligt parti.Det är bara att googla, Jimmie, på ditt eget parti/namn så dyker mängder av artiklar, bloggar mm upp med Dina väljare som uttrycker, minst sagt, förakt mot människor med annan härkomst än svensk."Två ord plus en mening som inte borde finnas i svensk ordlista , främlingsfientlig och rasism . dessa ord är påhittade av avsvenskningsälskarna ,

Sverige skulle vara mycket lyckligare utan dom orden!

Sen har vi meningen " ensamkommande barn " den ska bort den har tillkommit för att " lura " äldre damer har själv hört äldre damer säga ooohhh , det är så synd om de små barnen , när det i själva verket är unga män med begynnande skägg växt det handlar om ! Förresten varför kommer det aldrig några ensamkommande flickor ??? mvh S-E Karlsson."

http://www.expressen.se/1.1145005Här kan ni läsa en hel debatt med bara inlägg som visar vilka människor som stödjer er!

2009-03-30 @ 11:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0