EU-parlamentet och det sympatiska partietFoto: Life

Det närmar sig val till EU-parlamentet och Sverigedemokraterna har laddat rejält med en imponerande lista av personligheter för dig att rösta på. Med lite mindre än 3 månader kvar tycker Banjo att det är dags att ni får träffa några av dessa kandidater.

Kent Ekeroth internationell sekreterare för Sverigedemokraterna Skåne.

Kent är en ung man med anor från Lunds Universitet och starka åsikter om internationella frågor. På hans blogg får vi läsa vitt och brett om alla möjliga problem med världen, en av dessa är debatten om ifall Sverige ska ta emot asylsökande där Kent skriver " Men, det är klart - längtar man efter ökad brottslighet, gängkrig, etniska motsättningar, enklaviseringar, "gated communities", våldsbrott, no-go zones, attacker mot ambulanser, polis och bussar och islamisering av samhället - då är Sverige på rätt väg." Kent är inte en man som skräder med orden och hans goda fingertoppkänsla kommer att vara honom till hands i det tuffa diplomatiska livet i Bryssel.
När det gäller frågan om invandringen har sympatiska Kent även en passande och medmänsklig metafor han delar med sig av på sin blogg "Problemet kan liknas vid hiv; det är inte hiv-viruset som dödar, utan förkylningen kroppen inte kan bekämpa. På samma sätt är det med Europa. Eftersom vi har blivit så svaga lyckas vi inte hindra mass-immigrationen som liksom förkylningen kommer att bryta sönder våra samhällen"


Anita Mattson förtidspensionär Dalarna

Anita har under sina år i kommunfullmäktige i Avesta gjort sig känd för en sak. På förslaget om att öppna ett kommunalt boende i Hede till föräldralösa barn mellan 13-18 som kommit till Sverige som flyktingar, röstade Anita nämligen som enda ledamot nej.  Enligt Anita hade hon pratat med flera Hedebor som berättat att de inte gillat idén på att ha föräldralösa flyktingbarn i kommunen.  Anita tyckte också man kunde använda pengarna som skulle gå till detta hem för andra ändamål. Vilka dessa ändamål är förblir oklara. Detta var första, och så vitt vi vet enda, gången Anita engagerade sig för en fråga i kommunfullmäktige där hon suttit 2 år. Anita lever tydligen efter Sun Tzus devis som säger "Det gäller att välja sina slag".


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag har aldrig förstått hur man kan överhuvudtaget ens fudera på att säga nej till något sådant. Till och med Sverigedemokrater brukar väl ändå ha någon empati för barn, det är ju som vi alla vet mer prioriterat i samhället än något annat.

Jag vet inte om jag ska bli förbannad eller gråta. Antagligen hjälper inget av det. Tur att jag kan ventilera och hjälpa till att påverka genom Banjo!

2009-03-19 @ 15:47:12
URL: http://www.brunatanten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0