Sverigedemokraternas alibi

I juli 2008 skrev Samuel Älgemalm om moskébygget i Växjö på Sverigedemokraternas lokala hemsida. Det stod då såhär: "ÖVER VÅRA HUVUDEN har politikerna, i största möjliga tysthet, beviljat bygganden av osvenska symboler i våra kommuner. Moskéer kommer inom kort att förfula allt fler av våra stadsbilder. Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk." Texten är ett utdrag från hela artikeln men kommer ursprungligen från Nationalsocialistisk fronts hemsida.

När Dagens Nyheter ringde upp Samuel och frågade honom hur det kunde komma sig att det samma text låg ute på Sverigedemokraternas hemsida som Nationalsocialistisk fronts hemsida svarade han:

"- Nej, jag har inte använt deras text, om det har skrivits av en slump är en helt annan sak. Jag har inte använt deras åsikter. De står för rasistiska åsikter, jag är emot det. Hur skulle jag kunna vara främlingsfientlig, när jag själv är invandrare? säger Älgemalm."

Det är smidigt att vara Sverigedemokrat när man själv har invandrarbakgrund.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Att ha partianhängare, och framför allt anställda politiker, med invandrarbakgrund ger ju en legitimitet åt partiet, och ett så kallat "bevis" på att det inte alls är främlingsfientlighet partiet ägnar sig åt, utan bara en annorlunda invandrarpolitik.

För övrigt var det Älgemalm jag har mailat för att få lite klarhet i vissa luddiga inslag i Sverigedemokraternas partiprogram. Fortfarande tittar jag i min inkorg varje dag för att mötas av besvikelsen att han ännu inte svarat mig. Vilket borde vara dags snart eftersom jag mailade honom för lite mer än ett år sedan.

2009-03-03 @ 23:21:31
URL: http://www.brunatanten.blogspot.com
Postat av: Caroline

Tänk va! det är så SYND om oss stackars svenskar som inte får vara kvar i vårt eget land :( vi måste alla sitta i ett hörn och gråta för att "Invandrarna" (även du, Älgemalm) tar vårt land, kultur, jobb mm.....suck.....Att de inte själva hör hur dummt det låter? anser man att vi skall assimilera människor som har annan bakgrund än svensk... är det inte då att motverka ett öppet synsätt? är det inte så att man vill bevara Sverige svenskt? det kallar jag Främlingsfientligt om något... SKÄMS

2009-03-04 @ 12:24:10
Postat av: Rog

lågt barnafödande Vad dillar han om Hela Sverige och EU är på väg att gå ner på knäna för att vi inte kopulerar tillräckligt. Baranfödandet är på rekordlåga nivåer och det tros bli ännu värre. En allt äldre befolkning som ska ha samhällstjänster, men inga som kan jobba och betala skatt för vi är för få. Tokbollar hela höger. Om det är ngn som gräver Sverige och hela Europas grav så är det SD och liknande partier.

2009-03-11 @ 10:38:28
URL: http://blogghelvetet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0