Hur man än vänder sig...Källa: SVT Rapport

I ovanstående klipp förklarar Elena Yurkowskaya sina uttalanden för SVT:s Rapport. Det är alltså Elena som i Kalibers reportage hävdar att personer från Afrika och Afghanistan kommer hit med fler parasiter än hundar, men ändå får komma "direkt fram", medan hundarna åtminstone får sitta i karantän.

Och just det ja, Elena kandiderar alltså till Europaparlamentet för Sverigedemokraterna. Så återigen, gå och rösta den 7 juni!

I efterspelet av Kalibers reportage bör det också noteras att dessa avslöjanden inte nödvändigtvis är negativa för SD ur ett strategiskt perspektiv. Det är nämligen så att många av SD:s väljare och medlemmar vill se en mer explicit och extrem form av främlingsfientlighet än den SD:s ledning ger uttryck för. Detta var till exempel en av anledningarna till att en grupp bröt sig ur SD och startade Nationaldemokraterna. SD går därmed en ständig balansgång mellan att försöka attrahera bredare grupper å ena sidan och å andra sidan försöka behålla sina kärnväljare.

På grund av denna typ av avslöjanden behöver inte Jimmie oroa sig för att skrämma bort de väljare och medlemmar som vill att partiet ska driva en mer extrem linje när han hävdar att SD inte är ett främlingsfientligt parti.

Men detta kan naturligtvis aldrig vara ett argument för att inte granska SD eller offentliggöra liknande avslöjanden i framtiden. Det är genom mer information som SD ska bemötas och inte mindre...oavsett om SD:s partistrateger i vissa fall kommer att profitera på uppmärksamheten.

Kommentarer
Postat av: Jess

Jag har nästan missat helt att det är val till Europaparlamentet i år men när man ser sådant här och börjar inse mer och mer att folk gillar det man avskyr så mycket så inser även jag att rösta den 7 juni är en nödvändighet och skyldighet.

2009-03-31 @ 08:49:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0