En referens för vad som väntas komma

Sverigedemokraterna i Uppsala la 2008 fram ett förslag i kommunfullmäktige (KSN 2008 0419) om att börja ha folkomröstningar angående invandring samt att alla avtal som undertecknats med migrationsverket ska prompt rivas. Varför? Jo, svaret kan sammanfattas i två argument: mångkulturen är farlig då den underminerar den "svenska" identiteten och invandrare kostar för mycket i bidrag. Vilket i det sistnämnda fallet är ett lite smått ironiskt argument att använda då det konstaterades 2007 att en av fem folkvalda Sverigedemokrater var bidragstagare. Men det är ju skillnad på bidragstagare och bidragstagare tycker Jimmie.


Men men det är en annan fråga så vi återgår till motionen från Uppsala. För detta inläggs skull låt oss inte nu gå gräva ner oss på detalj över detta skrämmande synsätt på människovärden och låt oss också för den delen överse, i mitt tycke i alla fall, eventuella liknelser med andra partier och rörelser som genom åren velat besluta om vissa folkgruppers rätt att vara eller inte vara. Jag tror ni vet också vad Banjo tycker om hela diskussionen om "svenskhet" så även den passningen hoppar jag över nu.

Men det som man bör ta med sig av detta är att dessa motioner som presenteras i kommunerna är referenser för vad som väntar ifall detta parti skulle komma in i riksdagen, ett slags litmus test om man vill för vilka beslut och diskussioner som kan tas upp i plenisalen. Det bör vara värt en tankeställare hos oss alla.

Annars kanske det blir i Sveriges riksdag som i Karlshamns kommun där tid och energi ödslas på att diskutera Sverigedemokraternas motion om att återinskaffa dagmammor. Detta trots att dagmammor aldrig tagits bort...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0