Bara för att de inte syns, slutar de inte att finnas

I gårdagens Sydsvenska Dagbladet gick det att läsa en artikel med Håkan A Bengtsson – ”Ta debatten med högerpopulisterna”. Bengtsson menar att Sverigedemokraterna måste bemötas i en öppen debatt för att inte tillåtas framstå som martyrer. Även Gudrun Schyman tycker det samma och skriver på Politikerbloggen att SVT och SR måste ta sitt ansvar genom att granska Sverigedemokraterna.

Banjo håller med och det är just därför vi driver den här bloggen. Vi tror inte på strategin att tysta ner eller ignorera Sverigedemokraterna. Det är en politik som gror i mörker och vi har därför valt att sätta ljuset på den. Deras politik måste belysas, analyseras och dekonstrueras. Nedan kan du läsa om oss.

"Vi granskar Sverigedemokraternas politik och ideologi inför riksdagsvalet 2010 och det är ett på samma gång cyniskt och ängsligt parti som växer fram. Banjo är ett projekt som belyser partiets lik i garderoben och dess spöken under sängen.
 
Banjo är en reaktion mot den nuvarande representationen av Sverigedemokraterna. Vi är sedan länge förbi den punkt då det blev irrelevant att diskutera uppmärksamhetens effekt på partiets storlek och styrka. Kanske ligger det något i vildvittrornas logik, men Sverigedemokraterna kommer inte att sluta synas förrän de slutar finnas. Detta ställer dock höga krav på synligheten. Idag behöver varken motståndare eller anhängare motivera sin ståndpunkt då inställningen till partiet baseras på instinkt snarare än kunskap. Banjo talar klarspråk och visar varför Sverigedemokraternas politik är farlig för Sverige.
 
Den 19 september 2010 stänger vi ner Banjo. Den 19 september 2010 går vi tillsammans till valurnorna för att hålla rasismen borta från vårt gemensamma parlament."

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag blir så trött på pk-ister, inklusive Sydsvenska Dagbladets artikelförfattare Håkan A. Bengtsson, som slänger ur sig att Sverigedemokraterna är främlingsfientligt och högerpopulistiskt utan att styrka det med ett enda konkret exempel. Sådan uttalanden gör bara att jag sympatiserar med Sd. Och jag tillhör ett etablerat politiskt parti.

2009-03-27 @ 15:41:57
Postat av: Charlotta

hanna,jag tycker du bör läsa Banjos tdigare inlägg alternativt Sverigedemokraternas egna dokument. Där hittar du otaliga konkreta exempel.

2009-03-28 @ 00:14:00
Postat av: Ann

Hanna,Skulle inte Sverigedemokraterna vara främligsfientliga? Isåfall tror jag att du har missat många delar av deras partipolitik om du inte har förstått det.

2009-03-28 @ 00:46:40
Postat av: Therese

Hannaför börjar med att hålla med Charlotta läs denna bloggen så kan du börja inse att bara på den här sidan finns mängder med konkreta exempel på att Sd är främligfientliga.

2009-03-28 @ 11:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0