Inte ens i döden är man säker från förtal...

När man inte får med sig många av våra levande kändisar i marknadsföringen får man väl ta de som har gått bort istället? Ja så är iallafall logiken hos Sverigedemokraterna.

Per Albin Hansson och Astrid Lindgren är två personer som gärna används i retoriken av många partimedlemmar, något som efterlevande av båda dessa har protesterat starkt emot. Per Albin Hansson och Astrid Lindgren är två personer som i mångt och mycket levde hela sitt liv i stark kontrast till allt som Sverigedemokraternas politik grundar sig i, så protesterna kanske har visst fog.

Björn Söder partisekreterare i Sverigedemokraterna har även sagt "Den andra... som i dag med stor sannolikhet skulle varit sverigedemokrat är Värmlands stolthet Selma Lagerlöf"

Lagerlöf var övertygad liberal, intitativtagare av det som sedan blev folkpartiet, högröstad motståndare till förföljese av folkgrupper och stark paneuropé (med andra ord var Selma positiv till ett enat Europa). Utifrån detta är det därför min gissning att hon förmodligen skulle haft ett antal väl valda ord att säga till herr Söder om hon funnits med oss idag.

Kommentarer
Postat av: Wiveca

Selma Lagerlöf vänder sig i sin grav över ett uttalande som Söders. Selma var en förkämpe för kvinnors rättigheter och självständighet. Hon är en av Sveriges främsta berätterskor och folkbildare. Hon räddade sitt Mårbacka och valde att leva med kvinnor samt vara liberal. Inget av detta skulle göra henne till Sverigedemokrat. Sd får ordna sina egna celebriteter inte stjäla andras.

2009-06-17 @ 11:04:24
Postat av: Anna

Snart kommer väl ungsvensk med lösryckta citat från Hansson och co. Jag vet inte vad som är mest tröttsamt. Tunnelseendet eller förutsägbarheten.

2009-06-17 @ 13:09:41
Postat av: Pelle

Å andra sidan ska det kanske inte glömmas bort att Selma Lagerlöf även var en stor påhejare av rasbiologiska institutet, på sin tid då alltså...

2009-06-17 @ 22:48:06
Postat av: Kalle

Vafalls. Det där sista kan ju inte vara legitimt i PK-diskussionen. Gör om, gör rätt. ;)

2009-06-18 @ 17:16:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0