AlmedalenFoto: Jan Henriksson/ Scanpix

Igår började Almedalsveckan i Visby. Politikerveckan då politiker, lobbyister, intresseorganisationer, jornalister och företag möts under lite mer avslappnade former än i vanliga fall och där nätverkandet ofta är det främsta syftet.

Delar av Banjo finns på plats från och med i morgon och kommer att rapportera om vad Sverigedemokraterna har för sig. Även förra året var vi där och kunde beskåda Sverigedemokraterna stå och prata och dela ut flyers vid Donners plats. Väldigt få stannade för att lyssna. Äver nationaldemokraterna var där.

Få personer ville ha de flyers de fick tryckta i händerna. Bredvid dem stod en tjej med en sopsäck där det stod "Släng naziskiten här". Sopsäcken var full med ihopknycklade flyers.

Många kände obehagskänslor av de båda partierna förra året och Svenska Kyrkan valde att startade en tyst demonstration när Nationaldemokraterna talade. Det bildades en halvcirkel runt talaren där all stod tysta, med ryggen mot talaren i nån kvart. Något år kom brandkåren med en brandbil, satte på sirerna och stod där ett tag så ingen kunde uppfatta vad talaren sa.

Kommentarer
Postat av: Joakim Larsson

Ja, om det är sant så har det gått för långt. Oavsett vilka åsikter brandmän själva har så ska man inte använda brandkårens materiel för att sabotera ett politiskt möte.

2009-06-29 @ 18:28:02
URL: http://jockelarsson.blogspot.com
Postat av: Johan

Skulle det vara ett positivt exempel att brandkåren störde ett möte? I framtiden kan det mycket väl vara vänstern som utsätts för liknande... ska vi applådera då också?

2009-06-29 @ 18:33:53
Postat av: Kalle

JAAA det var ju fan något som undgått mina öron! Här betalar man skatt för att eldsläckare ska störa med sin tut-tut-bil på viktiga möten.Bevisar bara ännu mer att det blir som i Iran. Valfusk och upplopp.

2009-06-29 @ 21:16:04
Postat av: elin

Visst kan brandmännens agerande ifrågasättas. Själv tycker jag att det är på tiden att hela samhället reagerar mot Nationaldemokraternas åsikter som helt klart är hets mot folkgrupp. Det är genant att polisen tillåter dem att demostrera överhuvudtaget! Tack banjo för en bra sida.

2009-07-02 @ 20:03:17
Postat av: Kalle

Genant? Vafalls?! Det är väl ändå yttradefrihet i detta landet. Köp det eller inte. Du MÅSTE inte ta åt dig av politiken dom för.

2009-08-04 @ 22:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0