Det var bättre förr, budskap för 4 %


foto: Fredrik Persson

DN hade i tisdags en mycket bra artikel om Sverigedemokraterna, dess politiska budskap och bildspråk. Artikeln skriven av Kajsa Ekis Ekman är ett vidare steg av det vi på Banjo ofta skrivit och försökt belysa. Att bemöta Sverigedemokraternas politik med att säga att de är rasistiska är ej en vinnande strategi. Man övertygar inte någon med de arguementem. Man förändrar inte någons röst med det budskapet.
Det som behövs göras är att belysa Sverigedemokraternas politik och visa de milsvidda gapen och bristande logiken i deras argument.

Kajsa tar upp flera bra punkter om vilka som är partiets väljare och hur de dras vid näsan av Jimmies retorik. Som hon skriver "Ett parti vars estetik må vara arbetarklass, men vars politik är ultrahöger."

Banjo tillhörde några av de första aktörerna som tog upp debatten och belyste Sverigedemokraterna i en tid då media gärna tystade. Det är kul att se att tiderna och normerna för debatt förändras.

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-jobbar-treskift-for-att-halla-lugnt-i-rosengard-1.905412

2009-07-05 @ 19:58:00
Postat av: Sara Evertsson

Sverigedemokraterna liksom de flesta högerextrema partierna vinner röster i en tid då många känner sig osäkra inför framtiden. Det man gör med Sverigedeomraternas retorik är att man delar upp människor i "vi" och "dem" och att det endast är "vår" kultur som kvalificerar sig i ett svenskt samhälle. "Vi" blir på så sätt normen som "dem" måste anpassa sig efter, och klyftan ses inte bara som något negativt utan något som inte går att förna. Tyvärr ser vi hur dem andra partierna av rädsla för att tappa röster också rör sig mot Sverigedemokraterna och ställer skärpta krav på invandring asylsökande. Med den regering vi har idag, som passivt lämnar jobb och ungdomars framtid åt marknaden samtidigt som man skär ner i den gemensamma välfärden, så kommer Sverigedemokraterna öka sitt inflytande. Det värsta är hur folk ger efter för en ideologi som endast bygger på uteslutandet av andra istället för att inse att vi alla är beroende av varandra och att det går att vara svensk trots en persisk granne.

2009-07-14 @ 10:23:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0