Integrera SkåneBild: Status.st

Bara för att Banjo, liksom övriga Sverige, har semester betyder inte det att Sverigedemokraterna eller deras anhängare vilar. Flera opinionsundersökningar har i dagarna visat på SD:s starka stöd.

I söndags publicerade Aftonbladet en opinionsundersökning de låtit göra tillsammans med United Minds. Den visade att Sverigedemokraterna skulle få 4,1 procent av väljarrösterna om det var val idag.

Tre dagar tidigare visade DN/Synovates halvårsmätning att SD bara är 8 000 röster från att komma in i riksdagen. Om ett parti får över 12 procents röster i en valkrets kommer de nämligen in i riksdagen. I det här fallet är det Skåne läns södra valkrets med kommuner som Sjöbo, Kävlinge, Lund och Burlöv.  

Precis som Banjo skrivit om tidigare är det i Skåne och Blekinge som partiet har sitt starka stöd. Frågan är hur det kommer sig. I en ledare i Expressen den 18 juli med rubriken ”Integrera Skåne” försöker man sig på en förklaring utan att riktigt lyckas. Syftet med artikeln i alla fall tydligt och den avslutas med ”Skärp er, skåningar!”


Se utvecklingen för SD:s väljarstöd sen 2006 här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0