Thoralf Alfsson – Islamofoben

Den 29 november förra året, dagen innan Karl XII:s dödsdag och alla nationalisters heliga dag, meddelade Thoralf Alfsson (kommunalråd i Kalmar kommun) att islam är det största hotet mot världsfreden i sitt blogginlägg Islamofob? Javisst!.

"Islam kan utan tvivel jämställas med nazismen och inte bara jämställas utan den är betydligt mycket värre." 


Islamofobi är ett luddigt begrepp där alla muslimska kulturer och idévärldar bakas samman till ett för att kunna tillskriva muslimer negativa egenskaper. Det är en grov förenkling av den islamska världen där extrema åsikter blir allmängiltiga och får företräda den vanlige muslimen. Islamofobi är en form av kulturrasism. Med det menas att olika kulturer värderas olika och tillskrivs olika egenskaper där den västerländska kulturen hamnar högst upp och islam kommer långt ner på listan. Kulturrasismen kan jämställas med rasism eftersom den gör kulturer och religioner till den funktionella motsvarigheten till ras.  

Retoriken används flitigt av Sverigedemokraterna eftersom de på det sättet försöker komma ifrån rasismstämpeln. Om det handlar om kulturer och värderingar och inte om etnicitet så kan ingen säga att de är rasister, resonerar man. Men det är ingen skillnad, det är bara en annan retorik. Hat är hat är hat.


Läs mer om kulturrasism på Sverige mot Rasism.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0