Förstora eller förlöjligaTommy Hansson är chefredaktör på Sveridemokraternas officiella partiorgan SD-Kuriren. I sitt senaste blogginlägg gör han upp med Sveriges klimatfundamentalister. I en gest av oöverträffad ödmjukhet reserverar han sig för att hans kunskaper inte tillåter honom att "dra tvärsäkra slutsatser om sanningen bakom alla påståenden som görs i klimatdebatten", men det är ingen tvekan om att han vill misskreditera klimatdebattörerna och bagatellisera klimathotet. Hansson använder ord som klimatalarmism och lyfter fram teorier om att ökade koldioxidutsläpp faktiskt förbättrar förutsättningarna för växtlivet.

Som lekmän kan vi bara förlita oss på de forskare och de rön vi känner förtroende för. Hansson känner uppenbarligen förtroende för vetenskap vars slutsatser skiljer sig från de som jag väljer att lita på. Men detta är inte min poäng här idag.

Hela Sverigedemokraternas politik går ut på att skapa och sprida rädsla för ett konstruerat hot, nämligen invandring och invandrare. Samtidigt väljer de att förlöjliga den globala utveckling som med stor sannolikhet har i särklass störst betydelse för vår planets framtid. Det är egentligen ganska fascinerande. Det handlar alltså inte om att de väljer sina slag, att det finns för mycket att kämpa för och att de därför måste prioritera de farliga invandrarna. Nej, de väljer alltså att aktivt bygga myten om invandringens fasor samtidigt som de aktivt förlöjligar det klimathot kring vilket det råder nästintill vetenskapligt konsensus.

För nationens framtid, antar jag.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0