387 dagar

Han kliver in i rummet och allas uppmärksamhet vänds mot honom. Han tar en penna som ligger vid bordet och med nogranna drag skriver han tre siffror och ett ord på tavlan framför de. Han vänder sitt fårade ansikte mot de och med en röst plågad av åratal av cigaretter och whisky säger han högt vad de alla nu kan läsa på tavlan bakom honom.
"365 days"

Mannen som pratar är Leo, presidentens äldsta vän och kompanjon, i TV-serien Vita Huset. Det han vill få fram i detta, av många, otroliga avsnitt är att det bara är 1 år kvar tills en ny President väljs och det börjar bli bråttom för de alla. Bråttom för att skapa den förändring de från början hade sagt sig vilja göra. Bråttom tills tiden för de rinner ut och dagen kommer då de inte längre står i sin makt att kunna förändra eller skapa något mer från Vita Huset.

För oss är dagarna fler men poängen densamma. Vi har 387 dagar kvar tills Sverige går till val. 387 dagar kvar att påverka, att utöva vår skyldighet och rättighet som medborgare i en demokrati och debattera och diskutera för våra åsikter och motbevisa de åsikter som vi inte kan stå för.

Den 19 september 2010 är dagen då det bestäms om Sverigedemokraterna får en plats i riksdagen eller ej. Tills dess kommer Banjo att fortsätta bevisa och belysa partiets politiks logiska kullerbyttor. Deras argumentationers håligheter. Deras värdegrund som trots sin rosiga retorik är i fundamenta baserad på främlingsfientlighet.
Det tycker vi att vi alla bör göra. Det måste vi göra, för att i motsats inte göra något och den 19 september se att Sverigedemokraterna fick 4,1 % kan inte vara helt ok.  


Det är 387 dagar kvar och klockan tickar.


Kommentarer
Postat av: Feminix

Bra, Banjo! jag vill gärna ta del av dina argument som ska klä av SD!De påstås ha stulit sossarnas gamla Luciabeslut?Vissa antyder att Ingvar Carlssons sossar hade "främlingsfientliga" åsikter! Och det har SD kopierat? Är det möjligt eller bara elaka rykten? Sossarna har väl aldrig velat ha mindre invandring?

2009-09-03 @ 14:37:51
URL: http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0