Var tredje Sverigedemokrat har blivit hotad

Tidningen Dagens Samhälle skriver idag om att var femte politiker har blivit utsatt för hot under de senaste tolv månaderna. Av de sittande partierna är det Moderaterna som får flest hot, hela 24 procent har blivit hotade.

Hoten är dubbelt så vanliga i Skåne och Blekinge än i Dalarna, Västmanland, Jämtland och Halland. Det är främst heltidspolitiker som blir hotade men även fritidspolitiker. Av fritidspolitikerna är det Sverigedemokraterna som kraftigt avviker. Så många som var tredje politiker i partiet har blivit hotad.

Att hota politiker är förkastligt och främjar varken demokrati eller samhället i övrigt. Banjo tar kraftigt avstånd från hot och vill uppmana alla att aldrig använda sig av de metoderna. Att hota Sverigedemokraterna blir dessutom möjligtvis ännu mer kontraproduktivt än att hota de andra partierna eftersom de tar hoten och vänder dem till sin fördel. Det är en del av partiets retorik, att alltid slå från underläge som offer och martyrer i dagens politiska Sverige.

Nedan (och här) ser du en del av Banjos deklaration.

"Det kan förefalla självklart, men vi vill ändå här betona att vi tror på en stark yttrandefrihet och organisationsfrihet som naturligtvis även omfattar Sverigedemokraterna. Ingenting som skrivs av oss ska tolkas som att vi motsätter oss Sverigedemokraternas rätt att finnas, synas eller höras som politiskt parti. Vi fördömer naturligtvis också all typ av fysiskt våld mot Sverigedemokrater, deras hem och partilokaler."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0