Invecklad strategi för att locka S-väljare



Sverigedemokraterna använder sig ofta av en retorik som syftar till att attrahera socialdemokratiska kärnväljare. Exempelvis ägnas ett helt kapitel (av totalt fyra) i deras principprogram åt återskapandet av "folkhemmet". Ett annat exempel på Sverigedemokraternas flirt med socialdemokratiska väljare är Björn Söders tal vid ett SD-möte 2008 där han hävdade att Per Albin Hansson skulle ha varit sverigedemokrat om han hade levt idag.*

En inte fullt lika framgångsrik sossemagnet hördes i dagens Kaliber där Jimmie Åkesson och några andra sverigedemokrater tar ton i en hytt på en Estlandsfärja:

"Olof Palme gick på bio, tjalalalala lalalala
Han kom ut strax efter tio, tjalalalala lalalala
Lisbet såg pistolen blänka, tjalalalala lalalala
Strax därefter blev hon änka, tjalalalala lalalala
Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann!"

Det ska i ärlighetens namn sägas att Sverigedemokraterna inte försökt dölja sin kluvna inställning till Socialdemokraterna. Tvärtom är det en medveten strategi att simultant förkasta och hylla utvalda delar av Socialdemokratin i syfte att "framställa sig som de sanna socialdemokraterna"**.

*Anna-Lena Lodenius & Mats Wingborg, 2009. "Slaget om svenskheten - Ta debatten med Sverigedemokraterna"
** ibid.

Kommentarer
Postat av: Becca

Hoppas verkligen all media fokuserar mycket på det som har kommit fram i Kaliber och att man aldrig får glömma bort detta.

2009-04-05 @ 22:13:57
Postat av: Pro Patria

Detta är en av låtarna som Sds och "Kaliber" påstår vara rasistisk.var finns det rasistiska i den?

http://www.youtube.com/watch?v=8PJ6nYfLrJw&feature=related

Jag vet inte hur länge folk har sagt att Ultima Thule är rasister eller att dem inte är rasister, Vad är problemet? Dem är icke rasister,dem är Patrioter, men det är allt, Bara för att man älskar sitt land så är man inte rasist.Se på England eller USA och de flesta andra länder, Dem älskar sitt land..Men i Sverige får man inte älska sitt land tydligen!

Här är ytterligare ett bevis på att UT inte är nazister!

http://www.youtube.com/watch?v=Wg4Nvn4v1V0&feature=related

2009-04-05 @ 23:56:34
Postat av: Rog

SD har en agenda som bygger på rasism, Pro Patria , du kan kasta fram hur mkt youtubelänkar du vill. SD skulle skaffa sig lite "balls" och visa vilka de verkligen är. Jag skulle då ta dom på mer allvar. Nu är allt från SD ett stort skämt. Eller som vissa hävdar inom SD. Allt är ironi...Hur ska detta budskap tolkas Pro Patria ?

2009-04-06 @ 00:10:23
URL: http://blogghelvetet.se
Postat av: Pro Patria

Till Postat av: Rog

Jag skrev väl inte att det inte fanns rasims inom SD,Jag skrev väl att Ultima Thule inte var ett nazist/rasistband...eller!

Jag vet inte hur gammal du är,men under 60-70 talet skojade man tex om att 1:an på Biafratoppen var låten "No Milk Today".Jag vet att det inte låter särskilt kul idag,men jag vill bara berätta att det var inte annorlunda på den tiden.Men vad skall vi då göra åt alla Norgehistorier och Allabarnenskämten som ofta driver med handikappade.

Det är också ironi!

2009-04-06 @ 00:59:31
Postat av: Caroline

det konstiga är att ingen sådan musik försekommer på mina fester...eller på de som jag har varit på. ALLA jag känner skulle bli förbannade och stänga av om någon satte på Björn Rosenström (sexistisk och osmaklig) eller Ultima Thule. Eller lämna festen! Det anser jag svarar lite till vilka som lyssnar på den sortens musik. Hur förklarar du att skivförsälningen minskat då de sammankopplats med högerextremenism? tyder inte detta på att det faktiskt inte är "okej" att lyssna på "patriarkatisk" musik? Jag vet att man älskar sitt land i USA och England och att det är mer accepterat att kalla sig patriot där, men ta du och flytta dit för ett år eller så och se hur Sverige kommer att bli OM SverieDemokraterna får makten. Deras jämställdhetssyn är skruvad och det är något prestigefyllt med att vara hemmafru. mannen skall vara den som driver in pengarna och allt har en putsad "fin" yta. Varför tror du att finanskrisen skedde? Tack gode gud för Presidentbytet, vi hade fallit över bord med ytterligare 4 år av Bush-politik.

2009-04-06 @ 09:54:16
Postat av: Caroline

"Biafratoppen" vad är det?

2009-04-06 @ 09:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0