Politik efter behov



Foto: Lusaka 2008 (blogg)

Av naturliga skäl fokuserar uppmärksamheten kring Kalibers reportage på de mest löpsedelsvänliga rasistiska kommentarerna. Det har hävdats att Kalibers wallraffande inte rättfärdigas av ett avslöjande om att SD är ett främlingsfientligt parti. Kritikerna menar att detta redan är ett känt faktum och att denna information går att få fram genom research och öppna intervjuer, vilket exempelvis Pontus Mattsson har lyckats med.

Kalibers inspelningar innehåller dock så mycket mer än "avslöjanden" om främlingsfientlighet. Reportagen är också ett ytterst handfast bevis på partiets kameleontpolitik:

På en av de inspelade konferenserna berättar Erik Almqvist att medlemskap i ungdomsförbundet ska göras gratis i syfte att nå 1000 medlemmar och därmed kunna söka statligt bidrag på drygt en miljon kronor. Men...

"Ett kriterium som de kommer att försöka fälla oss på, det är att den statliga bidragsmyndigheten har sagt att organisationen måste vara demokratisk", säger Erik.

För att lösa detta dilemma föreslår SDU:s ordförande att de skrotar sitt nuvarande program till förmån för ett miljöpolitiskt- och ett europapolitiskt program....under det här året. Allt för att göra bidragsmyndigheten belåten.

Detta är ett tydligt exempel på Sverigedemokraternas akrobatiska politik, som ständigt omförhandlas och anpassas efter deras (inte dina) behov.

SD tvingas i kommunfullmäktige att ta ställning till utmaningar och förslag som inte har det minsta med invandring och integration att göra. Det är naturligtvis också dessa spridda politikområden som de skulle tvingas ägna sig åt i Europaparlamentet och riksdagen. Kan du lita på att SD då kommer att hantera dina vardagsproblem på ett ansvarsfullt sätt? Kan du lita på att SD då kommer att agera i linje med din övertygelse när det gäller arbetsrätt, skola, skatter, vård eller företagsamhet?

När den siste invandraren slängts ut eller assimilerats till en ytterst diffus majoritetskultur - vad står SD för då?


Kommentarer
Postat av: Rog

hade Palme levt idag kankse han hade frågat herr Åkesson samma sak

http://blogghelvetet.se/blogg/?p=1430

2009-04-10 @ 16:13:21
URL: http://blogghelvetet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0