Rötter



Precis som Uppsala Nya Tidning skriver i dagarna så är det bara ett par klick mellan Sverigedemokraterna och öppen rasism. Iallafall om man ser till några av de folkvalda Sverigedemokraternas egna bloggar.

Patrick Ohlsson sitter i Ängelholms kommunfullmäktige där han representerar Sverigedemokraterna. På hans blogg finns flera länkar till andra hemsidor och bloggar. En av dessa är bloggen nätverk mot politisk korrekthet som utöver att själva publicera en drös inlägg av dubiös (läs främlingsfientlig) natur också länkar vidare till sidan rakryggad, en blogg skapad av Weine Berg  en man som lämnade Sverigedemokraterna tidigare då han inte tyckte de var tillräckligt höger och som inte riktigt döljer sina rasistiska tendenser likaväl som hans goda vänner i bland annat kommunfullmäktige i Ängelholm. Bland annat finns det på rakryggad ett par olika banners där bloggen visar särskild klass. Den jag fastnar för särskilt är en bild på Zlatan Ibrahimovic där det ovanför bilden står texten " 1,5 miljoner immigranter, 1 Zlatan. Var det värt det?"

Annan klassiker på rakryggad är avsnittet Weine kallar för "mångkulturella erfarenheter". Under denna får vanliga svenskar skriva om sina erfarenheter av det mångkulturella Sverige. Ni kan säkert gissa vad dessa texter ofta handlar om. En av dessa inlägg är skriven av tonåringen Leo som berättar, läs och förfasas över denna orättvisa, att när han gick grundskolan tvingades hans klass med enbart svenskar att besöka klasser i Rosengård och där träffa invandrare i hans ålder. Oavsett om de ville det eller ej. Ack och ve tycker såklart Rakryggad. Leo berättar även om hur han som barn minns att han kunde leka med farfar och sin farmor till hela 2200. Tänk er denna sköna nya värld. Låter helt fantastiskt. Nästan Astrid Lindgrenskt eller hur? Kommentarerna på detta inlägg är bland annat om hur de önskar att de kunde få ett rent land utan sådant djävulskap och att muslimer bör dra dit pepparn växer. Ja det är faktiskt precis det uttrycket som används, jag lovar.

Min poäng är detta. Jimmie och hans vänner försöker dagligen bevisa sitt avstånd från deras rasistiska bakgrund, men de har ändå inte tagit helt avstånd från deras grundläggande rötter. Sverigedemokraterna är ett vanligt parti som kritiserar integration och därför är all kritik mot de för att vara främlingsfientliga orättvis och orättfärdig säger Jimmie. Men samtidigt så länkar partiets egna kommunalpolitiker till dessa sidor som är helt öppet rasistiska efter ordets rätta bemärkelse.

Debatten om dubbla ansikten bör nog inte avskrivas än iallafall.

Kommentarer
Postat av: Caroline

ge oss gärna något att kommentera, ni SD väljare eller ni som stödjer den politik som SD bedriver, som brukar läsa banjo. när sådana inlägg kommer här på bloggen lyser ni sorgligt nog med er frånvaro. det är ju här som den riktiga debatten ligger!!

2009-04-15 @ 09:06:34
Postat av: Therese

Caroline det känns inte alltid som SD väljare har så mycket att komma med, mer än då klaga på folks stavfel haha

2009-04-15 @ 22:08:09
Postat av: Caroline

precis min poäng!

2009-04-16 @ 21:56:25
Postat av: Feminix

De bloggar du nämner är inte mer rasistiska än min. Skillnaden mellan dig och mig är väl helt enkelt att du värnar världens fattiga framför Sveriges fattiga? Det är en djupt mänsklig egenskap att först och främst se till att de egna barnen har mat i magen och tak över huvudet. Sen kan man hjälpa världens fattiga. Varje land bör först värna sin egen befolkning. En fråga som ingen tycks kunna besvara: Om nu invandrarna är en sådan stor resurs varför märks det inte i deras hemländer? OK?

2009-04-17 @ 11:46:04
URL: http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/
Postat av: Patrik (SD), Ängelholm

Det intressanta är att jag aldrig länkat till "Rakryggad"-bloggen, d.v.s. inte förrän jag kontrade UNT-ledaren i ett inlägg och där med en länk klargjorde vilken blogg de felaktigt utpekade mig för att länka till. Mina kommentarer här:



http://patrikohlsson.wordpress.com/2009/04/15/ledare-anklagar-bloggen-for-nazi-kopplingar/



Caroline,



Du har inte funderat på att tystnaden från sverigedemokrater här kan bero på att detta är en liten blogg med få läsare? Dessutom är det ju bara ännu en trött blogg som likställer kritik av riksdagspartiernas invandringspolitik med rasism.

Jag fick precis syn på den av en ren slump.

2009-04-17 @ 21:46:06
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Banjo

Banjo vill bara klarifiera Patrick Ohlssons kommentar och påpeka att om han hade läst inlägget noggrant skulle han ha sett att vi aldrig påstått att han länkat till rakryggad. Det vi däremot säger är att hans blogg är 2 klick bort från en öppet rasistisk blogg.



Välkommen hit Patrick. Vi kommer säkert stöta på varandra mer under det närmaste året.

2009-04-20 @ 10:46:10
Postat av: Patrik (SD), Ängelholm

Jag läser innantill:



"...också länkar vidare till sidan rakryggad..."



Givetvis kommenterar jag det du skriver på din blogg, vare sig det är dina egna ord eller något du klippt någonstans ifrån.

2009-04-20 @ 11:58:11
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Banjo

Tack Patrick för att du än en gång snubblade över vår blogg.



Det som faktiskt står, och vars innebörd är tydlig ifall man läser hela meningen ordentligt, är att du länkar till nätverk mot politisk korrekthet som i sin tur länkar till rakryggad.

2009-04-20 @ 15:44:05
Postat av: Anonym

Är inte det lite långsökt? Att angripa någon för vad andra bloggar länkar till?



Men ok vi tar om det från början.



"En av Patrik Ohlssons många länkar går till sajten Rakryggad."



Vilket är fel. Det är vad som står i den UNT-ledare som du länkar till, citerar och tror blint på.

2009-04-20 @ 21:35:33
Postat av: Patrik (SD), Ängelholm

Är inte det lite långsökt? Att angripa någon för vad andra bloggar länkar till?



Men ok vi tar om det från början.



"En av Patrik Ohlssons många länkar går till sajten Rakryggad."



Vilket är fel. Det är vad som står i den UNT-ledare som du länkar till, citerar och tror blint på.

2009-04-20 @ 21:36:08
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Caroline

"går till" och "länkar direkt" är inte samma sak.. är det inte lite väl långsökt att tjafsa om vilka ord som står, Patrik? det är väl i betraktarens öga som värdet ligger i? är du rädd för att bli missförstådd? gör klart för varför du länkar som du gör i din egen blogg så du slipper personer som tror att du delar deras "främlingsfientliga" åsikter då! lycka till.

2009-04-20 @ 23:11:44
Postat av: Milla

Gissa hur jag hittade hit? Jo via en sk främlingsfientlig blogg. Det måste väl i sånt fall betyda att du oxå är nazist? Eftersom någon länkar till din blogg även om du inte har koll på detta? Man kan bara stå till svars för vilka man personligen länkar till, man kan inte sitta och kolla upp vem den i sin tur och sen i sin tur länkar till...Jo, om man inte är en Centerpartist eller sosse för då är ju allt ok..

2009-04-21 @ 19:25:45
Postat av: Patrik (SD), Ängelholm

Caroline,



"långsökt att tjafsa om vilka ord som står"



Bra att du idkar offentlig självkritik. Den är uppenbart förtjänt.



"gör klart för varför du länkar"



Gjort tidigare, så det är upp till dig att läsa innantill och följa refererade länkar.

2009-04-21 @ 23:18:22
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0