SD-väljare som trasslar in sig




Kolla 1.40 minuter in på klippet och se en av Sverigedmokraternas alla väljare när han berättar för reportern att invandrarna får skulden för dålig politik samtidigt som han anser att invandrare borde flytta.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Att det är "skillnad på invandrare och invandrare" är nog en av de allra vanligaste åsikterna jag hör av SD (och typ Sveriges befolkning i övrigt), och jag skulle gissa att det tyder på en stor dos av okunnighet och rädsla. Men som den solglasögonprydde mannen säger, vem skyller man på? Antagligen har han en hel del människor bakom sig

2009-02-23 @ 09:17:57
URL: http://www.brunatanten.blogspot.com
Postat av: Martina

jag tyckte att de klippet gav en riktigt bra bild av vilka personer det är som röstar på sd

2009-02-23 @ 15:19:50
Postat av: Caroline

håller med! Kan man inte ta diskussion när man blir ifrågasatt och komma med bra förklaringar skall man inte syssla med politik! Detta tyder bara på okunskap och ohållbara argument.

2009-02-23 @ 18:35:26
Postat av: Stina

Skratta eller gråta är frågan... Gud alltså.

2009-02-23 @ 19:08:37
Postat av: Alex

Skillnad på invandrare och invandrare. Det är klart det är skillnad. Människor som invandrar till Sverige kommer hit från olika kulturella bakgrunder, med olika språk och olika gemensamma såväl som individuella erfarenheter. Fråga är väl snarare vari man lägger skillnad, vad syftar skillnaden på.

För övrigt är det självfallet att de politiker som företräder SD inte är intresserade av fakta. SD har inte gått till val på att föra fram konkreta politiska förslag baserat på fakta utan på att nyttja eller snarare utnyttja historiska missuppfattningar och genom att tilltala individer på ett känslomässigt plan.

2009-02-23 @ 19:44:35
Postat av: Alexandra

Jo det klart, att se "svenskar" som en grupp och "invandrare" som en grupp är väldigt problematiskt. det jag försökte få fram är kanske mer uppfattningen att en person som inte faller in i den mall som många sverigedemokrater har av en invandrare, helt plötsligt inte är "en sån invandrare". Om det var oklart.

2009-02-23 @ 21:29:48
Postat av: Eric

något som är värt att beakta är också att det är skillnad mellan människor som röstar sd. livet hade varit mycket lättare om alla sd väljare varit inskränkta bönder från klippan eller någon annan mindre ort. Problemet är att deras väljarkår och potentiella väljarkår är bredare än så. Därav behovet av ett forum som detta för disskussion. Alla partier måste ta sitt ansvar och se hur strömmningarna från deras respektive partier gått till de mera främlingsfientliga alternativen. Ingen kan längre sticka huvudet i sanden och svära sig fria från en väljarbas med vissa oroväckande åsiktstendenser.

2009-02-24 @ 10:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0